Waar koop je opgezette dieren?

Opgezette dieren winkel

Een opgezette dieren winkel vinden in je buurt is niet zo eenvoudig als je denkt. Wie van plan is een opgezet dier te kopen, zal vooral op het internet moeten surfen om gespecialiseerde shops te vinden. Exclusiviteit staat vaak met een hoofdletter ‘E’ hoog in het vaandel geschreven, in deze wereld. Uiteraard kan je ook je geliefkoosd huisdier bij een ervaren taxidermist bestellen waardoor een persoonlijke touch wordt gecreëerd. Voor dat je een opgezette dieren winkel binnenstapt, zal je met enkele criteria rekening moeten houden.

Opgezette dieren winkel

 De interieurtrend van vandaag

Misschien klinkt het een beetje luguber en bizar, maar een opgezet dier of een dierenkop aan de muur is de dag van vandaag de modetrend bij uitstek in je interieur. Opgezette dieren vind je tegenwoordig in een gewone huiskamer tot een luxueuze loft. Het materiaal dat wordt gebruikt kan variëren van pluchen dieren tot metaal of plastiek. De speurtocht naar opgezette dieren, begint vaak bij gespecialiseerde interieurzaken wanneer je je huis bewust meer allure wil meegeven.

 Waar komen de opgezette dieren vandaan?

 Het is belangrijk om te weten vanwaar de opgezette dieren vandaan komen. Het is een vraag die je gerust mag stellen wanneer je een winkel van opgezette dieren binnen stapt. De meeste dode dieren hebben een eigen ‘leven’ achter de rug en komen van:

  • Dierenartsen

Vaak worden zieke dieren die overleden zijn bij de dierenarts, niet meer opgeëist en opgehaald.

  • Jagers

Heel veel jagers zien gedode dieren als hun persoonlijke trofeeënkast. Als je een bevriende jager kent, kan je vragen of je het dier mag laten opzetten en neem je contact met een ervaren reparateur of taxidermist.

 Het vinden van opgezette dieren winkels

Wie op zoek is naar een decoratieve eyecatcher in de vorm van ongezette dieren, heeft 2 mogelijkheden:

  • Opgezette dieren kopen in een shop van een taxidermist

Sommige taxidermisten hebben een eigen shop waar ze opgezette dieren verkopen. In het andere geval verkopen ze vaak hun opgezette dieren aan decoratie- of interieurshops.

  • Bij erfenissen

Dieren die opgezet zijn, vind je vaak ook na een overlijden. Erfenissen bij familieleden die opgezette dieren maar matig kunnen waarderen of online. Hou bij de webshops dan vooral een oogje in het zeil of deze opgezette dieren ook voldoende kwalitatief in orde zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *