Olijfbomen in Nederland?

Olijfbomen zijn wereldwijd erg populair, zowel om het uiterlijk, maar vooral om de vruchten die ervan worden geplukt, de olijven natuurlijk. Deze zijn er verschillende soorten en maten, wat dus betekent dat er verschillende eigenschappen en kenmerken bestaan voor de talloze soorten. Dit maakt het aan de ene kant wat complex om te weten waar je aan toe bent, maar aan de andere kant betekent het heel simpel gezegd: hoe meer aanbod, des te groter is de kans om iets te vinden wat bij je past. Om die reden is het tegenwoordig zelfs mogelijk om olijfbomen te planten in Nederland. Ook als je niet veel van bomen afweet of de verzorging ervan.

Olijfboom kenmerken

De meest populaire soort onder de olijfboom kan in principe ook goed met de vorst omgaan. Dit betekent dat deze tot -8 kan verdragen, mits de sapproductie nog niet op gang is gekomen. In de basis is het dus zo dat de olijfboom milde winters nodig heeft en het liefst zo warm en droog mogelijke zomers. Onder dat klimaat presteert de olijfboom het beste. Ze kunnen dan tot op een hoogte van 500 meter groeien. Dit maakt ze erg geschikt voor landen rond de Middellandse Zee, zoals Italië, Spanje, Griekenland, Turkije, Marokko, Algerije en ga zo maar door. Ze zijn echter ook in het Midden-Oosten terug te vinden en zelfs in Azië.

Olijfbomen kopen

Doordat het aanbod in verschillende soorten zo is gegroeid, is het ook in Nederland vandaag de dag makkelijk te verkrijgen. Over het algemeen kun je hiervoor het beste een expert op dit gebied raadplegen, deze zijn vaak de besten in dit vakgebied. Het assortiment wat zij aanbieden is ook speciaal samengesteld op de Nederlandse doelgroep, maar toch erg uitgebreid. Dus of je nu op zoek bent naar een olijfboom voor in je tuin of een vol veld wilt vol planten ermee, deze hebben altijd een geschikte soort voor je.           

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *