Een opleiding binnendienst gaan doen

Een opleiding binnendienst, dat is een opleiding die je leert om binnen te werken. Hier gaat het dan vooral over administratie en commercie. Deze twee aspecten worden in de opleiding binnendienst samengevoegd. Tijdens deze opleiding leer je alles over het werken in een binnendienst en de taken die je daarbij moet doen. Taken die onder binnendienst vallen is een schakel zijn tussen de binnendienstploeg en buitendienstploeg. Communicatie daartussen is belangrijk en dit neem jij dan op je. Vaak ben je als binnendienst medewerker ook voor klanten aanspreekbaar en hier moet je dus goed mee om kunnen gaan. Na de opleiding zul je dit zeker allemaal kunnen. De opleiding duurt 12 maanden en daarna kun je als volleerd medewerker binnendienst aan de slag.

Wat je leert bij de opleiding binnendienst

Je leert bij de opleiding binnendienst vooral over de twee belangrijke aspecten administratie en commercie. Het eerste onderdeel van de opleiding heet dan ook Administratief Medewerker en het tweede deel heet Commercieel Medewerker. Beiden moet je met een voldoende afsluiten voordat je de opleiding binnendienst kan afsluiten. Administratief Medewerker duurt wel 9 maanden.

Hierna ga je nog drie maanden leren over commerciële binnendienst. Je leert dan over de verschillende onderdelen daarvan, zoals het omgaan met klanten. Je leert hoe je handelt op een klantgericht manier en hoe je gesprekken zo voert dat je iets goed verkoopt. Hierbij zijn de CRM, offertetrajecten en ordertrajecten en de wetgeving rondom verkoop en commercie ook belangrijk om te weten en over te leren.

Aanbod opleiding binnendienst

Fabius opleidingen biedt de opleiding op meer dan 50 plekken in Nederland aan dus er zit sowieso een locatie bij je in de buurt. Als je deze opleiding dan met een voldoende hebt afgerond, kun je ergens aan de slag als medewerker binnendienst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *