De voordelen van een hoogslaper in je kamer

hoogslaper

Wie denkt aan een hoogslaper, denkt al snel aan een kinderkamer. Dat is wel vreemd want hoogslapers zijn helemaal niet direct bedoeld voor kinderkamers. Wel zien we ze het vaakst voorkomen in kamers die voor de kids bedoeld zijn. Maar verdiep je ook eens in de mogelijkheden van een hoogslaper voor andere kamers in je huis. Het zal je verbazen hoe praktisch het kan zijn.

hoogslaper

Bespaar zoveel mogelijk ruimte

De ideale plek voor een hoogslaper? Een kleine kamer met relatief hoge plafonds. Het is namelijk een ideale manier om ruimte te besparen. Een hoogslaper is natuurlijk een extra hoog bed en in de meeste gevallen betekent dit dat je er onder kunt zitten en misschien wel staan. Je wil dus vooral een hoogslaper in een ruimte waar je elke vierkante meter optimaal moet benutten. Dan kun je eronder bijvoorbeeld een bureau zetten. Het is daarom dat hoogslapers ook heel populair zijn: ze zijn perfect voor studentenkamers.

hoogslaper

De hoogslaper voor studenten

Veel mensen hebben een hoogslaper dus om ruimte over te houden. Het is een investering, maar dan heb je ook wat. Studentenkamers zijn doorgaans erg klein. Toch willen studenten zoveel mogelijk in die kamer proppen dus dan is een hoogslaper een mooie manier om extra ruimte te creëren. Daaronder kun je dan een bureau zetten maar ook een eettafeltje voor als je mensen over de vloer krijgt. Als je gewoon een kleine logeerkamer hebt, kan een hoogslaper ook heel fijn zijn. Dan kun je er meerdere bedden in kwijt. Daarnaast zijn er kinderen die hoogslapers gewoon heel leuk vinden in hun kamer!